Någonting som ökar allt mer i popularitet bland svenskar som brygger hemma i dag är mjöd. Förmodligen är det här en dryck som många främst förknippar med de gamla vikingarna numera. Men det går faktiskt att brygga och dricka mjöd än i dag! Det är kanske dags att du provar? Mjöd är nämligen en slags dryck som också kan kallas för honungsvin. Genom att man jäser honung kommer även alkohol att bildas i vätskan.
Man skulle kunna jämföra processen för framställningen av mjöd med hur man tillverkar vin. I det här fallet utnyttjar man dock vatten och honung i stället för druvsaften. Beroende på vilka ingredienser och vilken honung man använder i sitt mjöd varierar smaken. Men den klassiska varianten kan jämföras med ett lätt vitt vin. Andra varianter där man blandar i malt och humle påminner mer om öl. Vem vet om mjöd skulle kunna bli en ny favorit?
Ge ditt öl, mjöd eller vin enastående doft och smak med ekflis från Sherry Oloroso-fat. Används som annat eklflis på marknaden och lämnas alltså i kontakt med din dryck i några veckor under jäsning eller mognad. Smaka av regelbundet för uppföljning av smakutveckling.
En hög esterproducerande jässträng som bidrar till en fräsch och fruktig smak. Den här jästen har en hög alkoholtolerans och jäser ut väl i både högre såväl som lägre temperaturer.
Bovetehonung är en honung av monofloral typ vilket innebär att bina enbart pollinerar bovetefält. Dess mörka färg visar att halten av antioxidanter är upp till 30 gånger mer än andra typer av honung. Bovetehonungen är lagrad i värmeskåp i upp till max 40 grader vilket gör att dess näringsinnehåll inte försvinner.
"Om du vill förhindra barn från att få tillgång till sidor med visst innehåll, så finns det ett antal olika
programvaror som filtrerar innehållet genom olika nyckelord och automatiskt förhindrar tillgång till
webbsidor med vuxeninnehåll.
CRA www.icra.org/webmasters Cybersitter www.cybersitter.com Cyber Patrol www.cyberpatrol.com
Net Nanny www.netnanny.com Win Kindersicherung www.salfeld.de